17 Ağustos 2010 Salı

"Karpuz Pasta" - Watermelon Cake



Offf nasılda güzel görünüyor değilmi? Bu kavurucu sıcaklarda şöyle serin serin karpuzlu pastaya kim hayır der ki, hele orucu açtıktan sonra nasıl da güzel gider. Ama ne yazık ki bu pasta göründüğü gibi "karpuzla" yapılmamış. Sadece görüntü "karpuz" şeklinde. Olsun o bile insana yeter:) Daha  önceden sizlere ara ara "dünya mutfağından" örnekler vericeğimi söylemiştim. Çok inceleyemedim ama sanırım bu hanım ABD patentli. Gerçi bu bol sulu bu meyve "beynemlinel" bir meyve olduğu için çok ta yöreselleştirmemek lazım, ama yapan kişinin vatanına toprağına hürmeten biz yinede bu sınıfa dahil edelim.

Malzemeler ve yapılışı anlatılmış, malum ingilizce ama bu aralar ev ahalasinin "ramazan" modunda ki iştahıyla baş etmek zor olduğu için, bu tarifi çevirmeye zaman kalmıyor. Gerçi bazı kelimelerden mantık yürüterek neyin ne olduğunu anlamak zor değil. Çözdüğüm kadarıyla, çilekli hazır pastataban alınıp, renklendrilmiş jöle veya krema ilavesiyle bu şekle girmiş. Gerisi zaten sizlerin maharetine bağlı, pasta yapan nice marifetli eller var. Bu arada "karpuz çekirdeği" kısmı ise parça çikolatalar dan yapılmış. Aslında google amcaya daha danışmadım ama belki de karpuzlu tarifler de vardır. Bu yazın sultanı sadece çatalda dilim, otellerin açık büfesinde süslenmiş heykel gibi olmaktan daha öte tarifler olacağına inanıyorum. Şimdilik bu kadar, çok bile kaldım:) 

Yorum ve ziyaretleriniz için çok teşekkürler. Beğenilerinizi görmek bana her defasında şevk oluyor.


Sitedeki bütün resimler internetten toplanmıstır.

Sitedeki bütün resimler internetten toplanmıstır. Bir şikayetiniz varsa lütfen o konunun altına yorum yapın...

YORUM YAP