25 Şubat 2010 Perşembe

Gül yapraklı ve gül kokulu kek




Biliyorsunuz paylaşımlarım hep, bir eve bir kadına bir anneye hatta bazen evin erkeklerine bile hitap edecek yararlı faydalı çalışmaları, el sanatlarını, hobileri kapsıyor. Bu kapsamın içinde sadece göze hoş görünen resim sunmak değil, ona bakıldığında, yapanı, yapılışını, detaylarını, tariflerini sunmaktır, ki paylaşılan konu bir işe yarasın. Fakat konu mutfağa, yemek yapmaya gelince eğer kendim yapmadıysam bir başkasına ait tarifleri sunmuyorum, belki bir "kumaştan gül yapımını" herkes bilmeyebilir yada bilmek zorunda değildir ama iyi kötü herkesin kendi mutfağında tüten bir ocağı var, en basitinden kadın ve anne olarak bir çorbayı bir keki yapabilme yetisi var, o yüzden tereciye tere satmamak için bana ait olmayan tarifleri sunmamaya çalışıyorum. İstisnalar hariç, peki bugün kü istisna nedir;

Benim güle ve gül kokusuna ve gül ile yapılan herşeye ayrı bir hayranlığım tutkum vardır. Bu yüzden bu "Gül kokulu kek"i görünce ve ilk defa görünce hem kendime arşiv yapmak  hem de sizlerle paylaşmak istedim, bilirsiniz içinde  gül kokusu olan herşeyin ayrı bir lezzeti vardır. Gül yapraklarından ve gül suyundan yapılan kekin lezzetini tadını tassavur edebiliyorum. Hele böyle Gül'ün kutsallığına inandığımız haftaya da yakışıcağını düşündüm. Tarifleri aşağıda verdim ama siz yine siteye bir göz atın, belki göüzmden kaçan bir şey olabilir, ayrıca çok değişik lezzetler,tarifler ve praitk bilgiler var. Mutfakla uğraşanların işine yarayacak bir site.

Misss gibi gül kokulu günler diliyorum güzellerim.


Malzemeler: (10 kişilik)

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı gül yaprağı
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı gül suyu


Şekeri yumurta ile mikserle çırpın. Süt, sıvıyağ, elenmiş un, kabartma tozu, gül yaprakları, gül suyu ve fındık koyup tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış


170 derecelik fırında 40 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını hiç açmayın. fırından aldıktan sonra soğuyunca servis yapın.
 
KAYNAK: http://www.damak.net/

Sitedeki bütün resimler internetten toplanmıstır.

Sitedeki bütün resimler internetten toplanmıstır. Bir şikayetiniz varsa lütfen o konunun altına yorum yapın...

YORUM YAP