2 Şubat 2010 Salı

Ekşili Kabak




Bu tarif Tarsus'dan sizlere.........

Kabak yemeğini sevmeyenlerin bile beğenip yediği bir tariftir Ekşili Kabak. Ben bu sefer suyunu biraz az koymuşum. Siz kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Farklı bir tat, tavsiye ederim.........



Malzemeler :
1 Kilo Kabak
2 ad. Soğan

1,5 su brd. Yeşil mercimek
1,5 su brd. Nohut (Haşlanmış)
2 adet Domates Rendesi
5-6 diş Sarımsak
Yarım Limon Suyu, Nane
Yapılışı :

Soğanı doğrayıp hafifce pembeleşinceye kadar kavurun.

Üzerine kabağı ekleyip birazda kabakla kavurun.

Domatesi ilave edin.

Mercimek ve haşlanmış nohutu,sarımsağı ilave edin.

İndirmeden önce nane ve limonunu ilave edip altını kapatın.

Afiyet Olsun..............

Sitedeki bütün resimler internetten toplanmıstır.

Sitedeki bütün resimler internetten toplanmıstır. Bir şikayetiniz varsa lütfen o konunun altına yorum yapın...

YORUM YAP